fredag 27 januari 2012

Feministisk självförsvar

Systrarna Holmgren har en tyst men dock så självklar överenskommelse. Precis som scouter är vi alltid redo.
"Är du redo?", "beredd?"
Ikväll påväg till bilen på HC var det ett högljutt gäng som hängde på parkeringen. Vi tog några steg i riktning mot bilen. "Har du granatäpplena med dig?" frågade Heidi. "Ja, jag har dom i väskan, ska jag ta fram dom?" svarade Gabbie.
"Nej det är lugnt, jag har nyckeln. Alltså inte för att öppna dörren, utan för att slå dom med." säger Heidi och visar upp handen med nyckeln.
"Ja men det fatta jag ju." svarade Gabbie
Vi fortsatte i riktning mot bilen, några meter bort och när vi var så pass nära att dom inte skulle kunna springa ifatt oss, börja vi springa allt vi kunde mot bilen, halvt hysterisk skrattande. Vi satte oss snabbt i bilen och låste dörrarna. Sedan diskuterade vi hur vida vi skulle agera om dom ställde sig framför bilen. "Vi kör på dom" säger Gabbie.

Så denna tysta överenskommelse handlar alltså om att när vi ser någon skum typ är vi alltid redo, med väskorna i rätt läge, en påse hårda granatäpplen eller en nyckel. Och tro oss, vi har sett tillräckligt många bondfilmer för att veta hur man ska hantera ett överfall.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar